Virksomheder hjælper flygtninge i gang

Kontakt

Centerchef
Gitte Lind
Rådhusholmen 10
2670 Greve
43 97 97 97

Der var fyldt op til sidste stol i Erhvervscentret, da virksomhederne havde inviteret sig selv til fyraftensmøde for at høre mere om, hvordan de kan hjælpe flygtninge i arbejde. Bilka, TOP-TOY og Baker Street delte levende ud af deres erfaringer med at have flygtninge i sprogpraktik.

På opfordring fra virksomhederne i Jobcenter Greves Advisory Board havde Erhvervscentret og Greve Kommune inviteret til et inspirerende fyraftensmøde med fokus på, hvordan virksomhederne i Greve kan hjælpe flygtninge videre i en hverdag i Greve.

”Det er vigtigt, at vi står sammen og giver flygtningene den bedst mulige start på en tilværelse i Danmark, så de har bedre forudsætninger for at forsørge sig selv. Det betyder, at de hurtigt skal i gang med at arbejde for at få skabt sig et netværk og lært sproget der, hvor det læres bedst – nemlig på arbejdspladsen”, indledte borgmester Pernille Beckmann mødet.

Opfordringen fra de tre virksomheder til deres kollegaer og samarbejdspartnere var klar: ”I skal bare hoppe ud i det – ligesom vi gjorde. Den forskel I gør, gør en verden til forskel for dem”.

Hjælp en flygtning ind i hverdagen i Danmark

”Det er kommet trefoldigt igen – det betyder rigtig meget for mig at hjælpe en flygtning ind i en hverdag i Danmark. Det har været positivt på alle måder. Jeg kan virkelig anbefale, at I gør det samme – det kan sagtens lade sig gøre, selvom man er en lille virksomhed” var det klare budskab fra Mads Frederiksen fra Baker Street i Karlslunde.

Virksomhederne undlod ikke at fortælle om de udfordringer, der også opstår i forhold til sprog og kulturforskelle, men de var alle enige om, at fordelene klart overskygger udfordringerne. ”Hvis vi har problemer, så ved vi, at vi kan ringe til jobcentret og få hjælp”, fortalte Michael Kystgaard fra TOP-TOY, der har valgt at ansætte to af de flygtninge, som virksomheden har haft i sprogpraktik. Han var i første omgang noget betænkelig over at få en flygtning i sprogpraktik. ”Jeg synes jo ikke, at vi havde tid til det, men det har været det hele værd. Vi har hjulpet to videre i livet og samtidigt fået to kompetente medarbejdere. Det kan man da godt være stolt af”, sluttede Michael.

Virksomhederne var enige om, at en sidegevinst ved at hjælpe en flygtning ind på arbejdsmarkedet, er den stolthed som virksomhederne oplevede hos de øvrige medarbejdere. ”Det er noget, som de mærker her og nu – ikke om lang tid – men her og nu. Det giver dem en stolthed over deres arbejdsplads, og det kommer jo os som virksomhed til gode” fortalte Sandie Christiansen fra Bilka Hundige.

Greve Kommune har i 2015 modtaget 89 flygtninge og forventer at modtage 50 flygtninge i 2016. Flygtningene skal modtage en virksomhedsrettet indsats samtidigt med, at de bliver undervist i dansk.

Sidst opdateret: 13. oktober 2016   |   Kommentar til sideansvarlig