Greve har igen styrket erhvervsvenligheden

Kontakt

ErhvervsCentret
Korskildelund 6
2670 Greve
tlf. 36 91 50 00
erhvervscentret@greve.dk

Dansk Byggeri har udgivet analysen ”Kommunerne og erhvervslivet”. Jyske kommuner topper igen listen, mens en række hovedstadskommuner ligger langt nede. Greve er endnu engang rykket et hak op af ranglisten og har nu en placering som nr. 28. En kommune kan ikke toppe alene. Samarbejde og dialog er vigtig, men det er først og fremmest de indikatorer, der kan måles og vejes, der får en kommune op på ranglisten. Læs kommunaldirektør Claus Thykjær kommentar her.

Af kommunaldirektør og medlem af Erhvervscenterets bestyrelse Claus Thykjær

Dansk Byggeri kom her på kanten til sommeren med analysen ” Kommunerne og erhvervslivet”.

Endnu engang har Greve Kommune taget et skridt op af ranglisten og er rykket op på en plads som nr. 28. På to år er vi klatret hele 14 pladser op blandt de mest erhvervsvenlige kommuner. Fra sidst år til i år er Greve rykket fra en 32. plads til en 28. plads.

Billund og Vejen topper listen. Jylland ligger igen i år rigtig godt i analysen, mens kommuner i Hovedstadsområdet generelt er placeret langt nede på skalaen.

Hvis Greve Kommune sammenlignes med naboerne, ligger kommunen godt. Solrød kommer ud som nr. 18, mens Høje Taastrup er nr. 73, Vallensbæk er nr. 40 og Ishøj nr. 87.

Danske Byggeri har udvalgt en række indikatorer til at koge erhvervsvenligheden ned til en placering. Det er selvfølgelig sket ud fra byggeriets synspunkt, og derfor spiller f.eks. byggetilladelser og erhvervsaffald en stor rolle, mens god infrastruktur slet ikke indgår som en parameter. Greve ligger rigtig godt på de parametre, der handler om konkurrenceudsættelse af driftsopgaver og udbudspolitikken. Vi ligger mindre godt på erhvervsaffald, private og kommunale investeringer samt afgifter.

Hvis Greve Kommune skal længere op ad rangstigen hos Dansk Byggeri, så skal der kigges endnu mere på sagsbehandlingstider men også på gebyrer og afgifter. Og så må vi erkende, at der er andre kommuner og ikke mindst virksomheder, der har et andet investeringsniveau end Greve, hvor en af vores udfordringer også er, at kommunen er stort set udbygget. Derfor kan vi af naturlige årsager heller ikke komme til at ligge helt i top på byggetilladelser beregnet på kvadratmeter.

Analysen viser også, at samarbejde mellem erhvervsliv og kommune er en bærende parameter. Derfor er en fortsat god og åben dialog mellem virksomheder og kommune fortsat essentielt, og vi kan glæde os over, at vi har gode forudsætninger med det samarbejde, der allerede er etableret og som løbende udbygges.

Selvom der er begrænsninger, og steder vi skal optimere, så er der al mulig grund til at være glade for, at det er lykkes at klatre endnu et skridt op ad rangstigen.

Analysen kan findes her

Sidst opdateret: 29. juni 2017   |   Kommentar til sideansvarlig