Flere børnefamilier og ældre i Greve

Kontakt

Center for Byråd & Borgerservice
Rådhusholmen 10
2670 Greve
43 97 97 97
Send Digital Post

Ny prognose viser, at antallet af greveborgere vil stige i fremtiden.

Hvis man kigger 10 år frem i tiden, vil man se, at befolkningen i Greve er væsentligt større end i dag. Det er konklusionen i Greve Kommunes nye befolkningsprognose, som byrådet blev præsenteret for ved seneste byrådsmøde.

Det er først og fremmest børnefamilierne, som står for en stor del af stigningen. Der vil således i 2028 være 485 flere 0-5 årige og 295 flere skolebørn i alderen 6-16 år. Derudover vil antallet af borgere i den erhvervsaktive aldersgruppe 25-64 år stige med 1160, hvis prognosen holder.

”Det er blevet attraktivt at flytte til Greve, og det kan vi naturligvis kun være glade for. Derfor bygger vi også hele tiden nye boliger for at matche den stigende efterspørgsel”, siger borgmester Pernille Beckmann.

Flere ældre

Det er dog ikke kun de yngre befolkningsgrupper, der bliver flere af i Greve. Antallet af 80+ årige forventes at stige med godt 2400 personer fra 2017 til 2028, og det svarer til en stigning på hele 141 procent. Det vil ifølge borgmester Pernille Beckmann give nogle udfordringer.

”Det er klart, at når vi bliver mange flere børn og ældre, så vil der være et større pres på serviceområderne. Men det har vi også stort fokus på. Vi skal eksempelvis snart træffe beslutning om etablering af et nyt plejecenter, og så er vi desuden ved at se på behovet for nye daginstitutionspladser”, afslutter hun.

Sidst opdateret: 20. april 2017   |   Kommentar til sideansvarlig