Ny pleje- og ældreboliger skal ruste Greve til fremtiden

Kontakt

Center for Byråd & Borgerservice
Rådhusholmen 10
2670 Greve
43 97 97 97
Send Digital Post

Greve Kommune går i gang med at bygge nye boliger til kommunens voksende andel af ældre borgere.

Antallet af borgere i Greve Kommune, som får behov for pleje- og ældreboliger, stiger betydeligt frem mod 2028. Det fremgår af kommunens nyeste befolkningsprognose, der viser en stigning på hele 141 procent i antallet af +80 årige i kommunen.

Som følge heraf har byrådet i Greve Kommune besluttet at bygge 70 nye ældreboliger og et nyt plejecenter med 60 pladser. Samtidig har kommunen reserveret en grund i Hundige til opførelse af endnu et plejecenter på et senere tidspunkt.

”Vi står over for en kraftig stigning i antallet af ældre. Og det betyder nødvendigvis, at vi får behov for flere boliger til de ældre. Det er derfor glædeligt, at vi nu kan begynde arbejdet med opførelse af nye boliger, så vi kan give alle vores ældre borgere den service, de fortjener og har ret til”, siger borgmester Pernille Beckmann.

Byrådet lægger op til, at det nye plejecenter bliver placeret i Tune på grunden ved Tune Stadion. Der vil dog være en lokalplanshøring, ligesom der også bliver holdt et borgermøde i Tune, hvor borgerne har mulighed for at komme med eventuelle indsigelser. Derfor har Greve Kommune også fundet to alternative placeringer, som vil blive fremlagt på borgermødet.

De første 40 ud af 70 nye ældreboliger bliver placeret i området ved Strandcentret i Hundige Øst. Det er endnu ikke besluttet, hvor de resterende 30 ældreboliger skal placeres.

Greve Kommune forventer, at det nye plejecenter i Tune vil stå færdigt i 2021, mens de nye ældreboliger vil være klar til indflytning inden for to år.

Sidst opdateret: 18. maj 2017   |   Kommentar til sideansvarlig