Sidste skoledag Arenaskolen.jpg

Sidste skoledag på Arenaskolen, hvor afgangsklassen kan prale af det højeste karaktergennemsnit i skolens historie

Massivt fokus på faglighed og meget færre vikartimer giver højere karakterer. I år har Arenaskolens 9. klasse-elever det højeste karaktergennemsnit i skolens historie.

”Vi er meget stolte af vores resultater og de unge mennesker vi sender videre i livet.”
Sådan skrev skoleleder Martin Frank Nielsen på Arenaskolens facebook, da eleverne var sendt på sommerferie.

12 til eksamen

Skolens resultaterne er da også bemærkelsesværdige: 9. klasse har det højeste karaktergennemsnit i hele Arenaskolens historie. Samtlige elever er videre i uddannelse, og de fleste skal på gymnasiet. Og 40 procent af elevernes mundtlige eksamenskarakterer er enten 10 eller 12.

Faste lærere og få vikarer

Elevernes flotte resultater kommer efter en målrettet indsats fra lærere og ledelse.
”Når vi sidder omkring mødebordet, har vi én ting på dagsordenen: Faglighed. Vores fokus er, at eleverne skal være dygtige til dansk, matematik, sprog og alt det andet vi underviser i. De skal klare sig så godt som overhovedet muligt,” fortæller skolelederen.
Derfor skal eleverne også have deres egne faste lærere så meget som overhovedet muligt. De faste lærere kender eleverne og ved, hvad der skal til. Derfor bruger Arenaskolen i dag meget færre vikarer end tidligere.
”I stedet laver vi om på skemaet, når lærerne har planlagt fravær. Så kan det godt være, at en klasse ikke får dansk i den uge, men de får timerne på et andet tidspunkt, siger Martin Frank Nielsen.

Flere vil gå på skolen

Det er ikke kun skolens afgangsklasse, som gør det godt.
Elevernes samlede gennemsnit er steget støt de seneste fem år. I nationale test og skolens egne test lærer eleverne mere, end man forventer. Og så er der flere og flere, som gerne vil gå på Arenaskolen.
”Jeg glæder mig til at gøre det mindst lige så godt næste år,” siger Martin Frank Nielsen.

Kontakt

Rasmus Johnsen
Centerchef
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.43 97 90 11
raj@greve.dk