mosede.jpg

Mosedeskolens gamle gymnastiksal er blevet til et moderne unikt klatremiljø for 16 millioner kroner.

De seneste år har Greve Kommune investeret massivt i skoler og undervisning. Det skriver udvalgsformand i brev til skolerådet.

”Kære skoleråd. I Greve løber der et rygte om, at skolerne ikke bliver prioriteret, og at det hele bare går ned ad bakke,” sådan indledte Henrik Klem Lassen, formand for Børn- og Ungeudvalget for nyligt et brev til skolebestyrelsernes fællesmøde – det såkaldte skoleråd.

I brevet beskriver han derefter, hvordan byrådet gennem de seneste år har investeret næsten 200 millioner kroner i renovering af skolebygninger og bedre indeklima. Ligesom der er investeret et tocifret beløb i bedre vikardækning, bedre ledelse og bedre lærerlønninger.

Udvalgsformanden er frustreret, fordi han oplever, at forældre taler skolerne ned, alt imens han og politikerkollegaerne investerer historisk mange penge i skolerne.

”Jeg er enig i, at skolerne trænger til at få ekstra ressourcer. Derfor bygger vi til og renoverer lige så hurtigt, som vi kan få penge til det. Vi prioriterer skolerne meget højt, og overalt bliver der lavet facader, ventilation og indrettet nye skolemiljøer, siger Henrik Klem Lassen.

Han skrev brevet til skolebestyrelserne efter, at de i samlet trop havde nægtet at godkende kommunens budget på skoleområdet.

”Skolerne er vigtige, og vi ville gerne gøre dem alle sammen nutidige og indbydende med et trylleslag. Men vi har jo ansvaret for borgernes skattepenge, så vi må alle sammen indstille os på, at tingene skal gøres i en prioriteret rækkefølge,” siger udvalgsformanden.

Langt de fleste ekstra penge til skoleområdet går til bygninger:

• Tune Skole, Højen 33 millioner kroner.

• Hedelyskolen 94,2 millioner kroner

• Krogårdsskolen 23,3 millioner kroner

• Arenaskolen 2,35 millioner kroner

• Mosedeskolen cirka 16 millioner kroner.

Desuden bruger kommunen 30 millioner kroner til bedre indeklima i form af energirenovering på Holmeagerskolen, Karlslunde Skole, Arenaskolen og Tune Skole Højen.

Desuden har skolerne fået 13 millioner kroner til bedre undervisning i form af ekstra vikardækning, bedre ledelse, lønløft til lærerne og bedre inklusion.

Henrik Klem Lasse medgiver, at skolerne stadig vil have brug for store investeringer i årene, der kommer. Alligevel beder han i sit brev skolebestyrelserne om at anerkende, at politikerne har prioriteret skolerne højt i de seneste år.

”Vores dygtige medarbejdere og elever lider under, at skolen bliver talt ned. Derfor håber jeg, at mange flere vil være med til at fortælle om det gode der sker over alt,” siger udvalgsformanden.

Kontakt

Rasmus Johnsen
Centerchef
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.43 97 90 11
raj@greve.dk