Flygtninge, der kommer til Greve Kommune, har mulighed for at komme i praktik på kommunale arbejdspladser – som eksempelvis dagtilbud, skoler og plejecentre.

Formålet kan for eksempel være at afklare, hvordan flygtningens kompetencer fra hjemlandet kan bruges på det danske arbejdsmarked.

Der er også andre praktikanter på de kommunale arbejdspladser; for eksempel studerende, der er i praktik som en del af deres uddannelse, og ledige i virksomhedspraktik eller løntilskud.

Individuel vurdering

Der bliver indhentet børneattest for alle ansættelser – herunder praktikansættelser – på kommunale arbejdspladser, hvor der er børn og unge under 15 år.

En praktikansættelse er altid en individuel vurdering, og ansættelsen sker sammen med en virksomhedskonsulent og i samarbejde med arbejdspladsen. Den enkelte institutionsleder skal godkende praktikanten.

Retningslinjer for praktikforløbet

For de flygtninge, der kommer i praktik, er der udarbejdet særlige retningslinjer for praktikforløbet

Retningslinjerne betyder blandt andet, at:

• Der skal være tydelig information til for eksempel forældre og pårørende om ansættelsen/praktikken.
  • Der skal laves en tydelig beskrivelse af, hvilke opgaver praktikanten må lave.
  • Praktikanter skal have en grundig instruktion og oplæring i arbejdspladsens regler og rutiner.
  • Praktikanten skal have en mentor.