tegning familie.png

Sundhedsplejen i Greve Kommune tilbyder opfølgning efter ophold på julemærkehjem

Tænk, spis og bevæg dig sundere...

Der opleves i disse år en tendens til stigende overvægt blandt børn og voksne, med risiko for livsstilssygdomme som følge. Det er vigtigt at få påvirket eller ændret tendensen, selvom det kan være en svær opgave.

Børn, der kommer på Julemærkehjem er ofte for små til selv at vælge deres livsstil. På Julemærkehjemmet lærer de sunde kost- og motionsvaner, men efter de 10 uger på Julemærkehjemmet, skal vægttab og livsstil stå sin prøve hjemme hos familien.

Børnene taber sig ofte betydeligt på Julemærkehjemmene, men mange tager desværre på igen. Selv om familierne ønsker at støtte deres børn, og har de bedste intentioner, kan det være en meget stor opgave at ændre hele familiens livsstil og motionsvaner på egen hånd. Derfor tilbyder Greve Kommune opfølgning efter ophold på julemærkehjem.

Greve kommunes sundhedspleje har et særligt samarbejde med Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Familien tilbydes efterværn fra Julemærkehjemmet i 10 uger efter opholdet, hvor familien ugentligt besøges af en medarbejder fra julemærkehjemmet, hvor familien støttes i at opretholde de gode vaner. I disse uger planlægges også hvordan opfølgningen skal foregå efterfølgende. Barnet har mulighed for at overgå til Greve kommunes Klinik for Overvægtige Børn, eller evt. følges af sundhedsplejersken på barnets skole. Tilbuddet tilpasses individuelt efter familiens behov.

Formålet er at støtte børnene og deres familier til at fortsætte ændring af livsstilsvaner, således, at det får en langsigtet virkning i forhold til barnets vægttab.