Læs her om valg af skole i Greve Kommune, skolestart, skolegang i en anden kommune og specialtilbud.

Der er frit skolevalg i Danmark. Som forælder har du pligt til at sørge for, at dit barn bliver undervist. Men du kan selv vælge, om du vil indskrive dit barn i

  • en folkeskole
  • en privatskole
  • eller om du vil sørge for hjemmeundervisning

Valg af folkeskole i Greve Kommune
Kommunen er opdelt i 9 skoledistrikter med en skole i hvert distrikt. Dit barn har krav på at blive optaget i distriktsskolen, men det er også muligt at få barnet optaget i en af kommunens andre skoler, hvis der er plads. 

Hvis du lige er flyttet til kommunen, og dit barn allerede har gået i skole i en anden kommune, skal du henvende dig direkte på distriktsskolen, hvor indmeldelsen foregår uanset hvilket klassetrin, der er tale om.

Find din skole

Skolestart i 0.kl.
Dit barn vil automatisk blive tilbudt optagelse i skolen. Der sendes materiale om skolestart ud, når det er tid til indskrivning. Indskrivningen foregår i efteråret hvert år med skolestart i august året efter. Du kan læse mere ved at klikke på ”Skolestart i 0.kl.”

Skolegang i en anden kommune
Du kan frit vælge mellem alle folkeskoler, også i andre kommuner. Der kan dog gives afslag på optagelse, hvis der ikke er plads i klasserne. Er du flyttet, kan dit barn blive gående i sin skole, hvis du ønsker det.

Hvis dit barn optages/bliver gående i en anden skole end distriktsskolen, skal du selv sørge for transport.

Specialtilbud
Hvis dit barn skal have undervisning i et specialtilbud, begrænses det frie valg af, om der er et relevant tilbud på den ønskede skole, og om der er plads i ordningen.