Sund mad og måltider.jpg

Sundhedsteamet
Rådhusholmen 10 
2670 Greve
Tlf.43 97 99 05       

Du kan kontakte os og sende mail via Sikkerpost

Virksomheder: Send mail via virk.dk digital post

Sund mad og måltider

Sunde mad- og måltidsvaner har – i samspil med bl.a. fysisk aktivitet – stor betydning for at fremme og bevare et godt helbred og for at forebygge overvægt, underernæring og livsstilsrelaterede sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes, visse kræftformer, knogleskørhed, muskel- og skeletsygdomme samt tab af funktionsevne. Sunde mad- og måltidsvaner spiller derudover en central rolle i forhold til tandsundheden.

Greve Kommune arbejder med sund mad og måltider på kommunale arbejdspladser og institutioner, herunder dagtilbud, på kommunens plejecentre og i forbindelse med madservice til ældre borgere. Der er desuden undervisning i skolen om mad og måltider. Du kan kontakte den enkelte institution, hvis du ønsker mere information om institutionens arbejde med sund mad og måltider.

Følgende kostråd gælder for hovedparten af den danske befolkning. Børn under 3 år, småtspisende ældre og personer, der har en sygdom, der stiller andre krav til maden, kan have særlige behov.

- Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv

- Spis frugt og mange grønsager

- Spis mere fisk

- Vælg fuldkorn

- Vælg magert kød og kødpålæg

- Vælg magre mejeriprodukter

- Spis mindre mættet fedt

- Spis mad med mindre salt

- Spis mindre sukker

- Drik vand

Du kan finde mere information om sund mad og måltider, og inspiration til hvad du selv og din familie kan gøre på http://www.altomkost.dk/.