Sund mad og måltider
Sunde mad- og måltidsvaner har – i samspil med bl.a. fysisk aktivitet – stor betydning for at fremme og bevare et godt helbred og for at forebygge overvægt, underernæring og livsstilsrelaterede sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes, visse kræftformer, knogleskørhed, muskel- og skeletsygdomme samt tab af funktionsevne. Sunde mad- og måltidsvaner spiller derudover en central rolle i forhold til tandsundheden.
Greve Kommune arbejder med sund mad og måltider på kommunale arbejdspladser og institutioner, herunder dagtilbud, på kommunens plejecentre og i forbindelse med madservice til ældre borgere. Der er desuden undervisning i skolen om mad og måltider. Du kan kontakte den enkelte institution, hvis du ønsker mere information om institutionens arbejde med sund mad og måltider.
Følgende kostråd gælder for hovedparten af den danske befolkning. Børn under 3 år, småtspisende ældre og personer, der har en sygdom, der stiller andre krav til maden, kan have særlige behov.
- Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
- Spis frugt og mange grønsager
- Spis mere fisk
- Vælg fuldkorn
- Vælg magert kød og kødpålæg
- Vælg magre mejeriprodukter
- Spis mindre mættet fedt
- Spis mad med mindre salt
- Spis mindre sukker
- Drik vand
Du kan finde mere information om sund mad og måltider, og inspiration til hvad du selv og din familie kan gøre på http://www.altomkost.dk/.