Søg råd og vejledning i Greve Rusmiddelcenter

Det er utroligt anstrengende at være pårørende til en person, der drikker eller tager stoffer. Vrede, angst, afmagt, frygt, bekymring og fortvivlelse er typiske følelser blandt de pårørende i familien, venner og arbejdskollegaer. Som nær pårørende har du sikkert gjort alt, hvad der står i din magt for at få misbrugeren til at erkende sit problem og søge hjælp. Mange kommer til den erkendelse, at det kræver så mange kræfter, at man giver op.

Familien tilsidesætter ofte egne behov. Det er lettere at trække sig ind i sig selv og bare forsøge at få hverdagen til at fungere. Det er svært at finde overskud og glæde og nyde almindeligt socialt samvær med andre. Mange pårørende tror fejlagtigt, at alle problemer løser sig selv, såfremt misbrugeren går i behandling. Men det viser sig som regel, at de mønstre og familieroller, som misbruget har medført, er blevet så indgroet i familien, at det kræver en særlig indsats at bryde den.

Derfor er det vigtigt, at du som pårørende - og for din egen skyld - søger rådgivning, således at hele familiens tilværelse rettes op.

Er du pårørende og har spørgsmål er du velkommen til at kontakte rådgiverne i Greve Rusmiddelcenter der vil være behjælpelig med råd og vejledning.

Se under "Kontakt".