Balance i idrætsbørnehave_nyhed

Kontakt

Susan Pedersen
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.22 18 38 81

Børnene i den integrerede institution Lundebo i Tune kan se frem til dage fulde af leg og bevægelse. Alle de voksne uddanner sig nemlig i idrætspædagogik i løbet af det næste år. Bag uddannelsen står Dansk Idrætsforbund og pædagogseminariet Peter Sabroe i Århus.

Børn øver sig i at balancere på kanten af sandkassen i Lundebo. De hygger sig, og samtidig træner de nogle afgørende færdigheder.

”Når de får en bedre balance og bedre motorik, bliver de også bedre til at lære,” siger Anne-Marie Krab Larsen, pædagogisk leder.

Af sammen grund er Lundebo også ved at møblere om på legepladsen, sådan at kanten af sandkassen fører hen til bjælker og kasser, som børnene kan gå videre på.

Glæde ved kroppen

Balance-legen er bare et lille eksempel på de forandringer Lundebo regner med at opleve det kommende år. Alle de ansatte skal til at tage en efteruddannelse i idrætspædagogik. Anne-Marie Krab Larsen forventer, at det vil skabe et helt nyt fokus på bevægelse.

”Vi gør umiddelbart det, vi plejer at gøre. Men vi lærer at tænke anderledes. Børn leger ikke bare med perler. De styrker også finmotorikken. Og når børnene laver forhindringsbane igennem hele institutionen. Så nyder vi at se, at de samtidig udvikler en glæde ved sig selv og deres kroppe, ” siger Anne-Marie Krab Larsen.

Smag for bevægelse

Greve Kommune har i forvejen en anden idrætsbørnehave, hvor de ansatte har gennemgået hele efteruddannelsen i idræt. Og erfaringerne derfra er gode, fortæller distriktsleder Susan Pedersen.

”I Vesterbo har medarbejderne fået et helt andet fokus. Før måtte børnene for eksempel ikke køre på de voksnes kontorstole. Men det har de ændret, for det er jo rigtig godt, at børn prøver kræfter med at skubbe hinanden rundt på voksenstolene,” fortæller Susan Pedersen.

Hendes mål er, at alle børn får smag for bevægelse, og at de bliver en aktiv del af foreningslivet i Greve.

Anne-Marie Krab Larsen ser frem til at lære endnu mere i de kommende moduler.

”Vi glæder os alle sammen helt vildt. Hvis vi kan give børnene en glæde ved at bevæge sig, så gør vi en stor forskel i deres liv, og vi er jo blevet pædagoger fordi vi vil præcis det,” siger hun.

Uddannelsen til idrætspædagog er lavet i et samarbejde mellem Dansk Idrætsforening og Peter Sabroe Seminariet i Århus, som også uddanner pædagoger. Lundebo har søgt om penge til efteruddannelsen og fået dem bevilliget.