Fra natten til mandag den 27. marts til fredag morgen den 21. april 2017 rammer Banedanmark de sidste 90 fundamenter mellem Hundige Station og Vallensbæk Station. Fundamenterne er til master til det nye kørestrømsanlæg på Køge Bugt-banen.

De arbejder om natten
Arbejdet kan kun udføres, når der ikke kører tog. Så for ikke at genere de mange passagerer på den travle Køge Bugt-bane arbejder Banedanmark på nætter til hverdage mellem kl. 01 og kl. 04. Dog arbejder de nogle aftener fra kl. 20.

De undskylder larmen
Det kan desværre ikke undgå at larme, når Banedanmark rammer fundamenterne i jorden, og man vil også i et vist omfang kunne opleve vibrationer. Det tager omkring en halv time at ramme et fundament, som står med 60 meters mellemrum (dog lidt tættere i kurver samt på og omkring stationerne), så arbejdet bevæger sig relativt hurtigt frem på strækningen.

De monterer master og køreledninger
Frem til udgangen af 2017 monterer Banedanmark nye master og køreledninger. Dette arbejde er ikke støjende. Man vil dog kunne høre, når de fjerner de gamle mastefundamenter.

Kontakt
Banedanmark kan kontaktes på koegebugt@bane.dk eller på vagttelefon 7021 1476. Du kan læse mere om sporarbejdet på www.bane.dk/køgebugt.