Byråd bevilliger en kvart million til børnenes sommerferie

IMG 8281

Foto fra en af sidste års sommerferieaktiviteter - paddleboard.

Byrådet sørger for penge til masser af sport og fritidsaktiviteter for børn i hele sommerferien.

Efter de lange nedlukninger sørger byrådet i Greve nu for flere penge til, at sommerferien bliver fyldt med indhold og aktiviteter for de børn, som ellers bare skulle slå tiden ihjel.

Desuden er der afsat penge, så 4. klasses elever kan få lært at svømme - da de under nedlukningen måtte sidde derhjemme ved skærmen på det tidspunkt, hvor de egentlig skulle have øvet svømmetag og livredning i Greve Svømmehal.

Ud af børneværelserne ind i fællesskaber
"Der er desværre alt for mange som mistrives og kæmper med ensomhed efter corona. Dem skal vi have ud af børneværelserne og ind i de lokale fællesskaber og idrætsforeningerne. Derfor giver vi dem nu mulighed for at prøve alverdens sjove aktiviteter i sommerferien", siger Anne Marie Lyduch, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

De lokale institutioner og foreninger kan derfor tilbyde endnu flere aktiviteter i kommunens omfattende sommerferieprogram.

Greves børn skal have en sjov sommer
Blandt andet er flere foreninger gået sammen om en to-dages camp, hvor børn mellem 6 og 12 år kan prøve kræfter med flere forskellige sportsgrene og aktiviteter.

"Vi politikere kan ikke fjerne mistrivsel og ensomhed, men vi kan skabe nogle rammer for at flere børn kan mødes og have det sjovt sammen med andre, og det gør vi", siger Anne Marie Lyduch.
Pengene og indsatserne går via de lokale foreningsliv.

Programmet for sommerferieaktiviteter kan ses i sin helhed på www.aktivigreve.dk vælg menupunktet: "sommerferieaktiviteter".