Coronaepidemi får Greveborgere til at udvise stort samfundssind

Visitator

Visitator Helle Junker Larsen har netop talt med en ældre mand, som selv har afmeldt rengøring efter en indlæggelse. Manden fortæller, at han har trænet sig op, så nu tager han selv over.

Samfundssind præger Greveborgerne i disse dage. Overalt i kommunen gør familier og pårørende til ældre en ekstraordinær indsats lige nu.

I Greve er der lige nu talrige eksempler på det samfundssind, som statsministeren har opfordret til.

For eksempel hjælper flere og flere pårørende deres ældre familiemedlemmer. Næsten alle børn bliver passet hjemme i familierne. Og det lokale Røde Kors fortæller, at Greveborgere melder sig som frivillige.

"Jeg er stolt og taknemmelig. Lige nu skal vi stå sammen, og det gør vi", siger borgmester Pernille Beckmann.

Nabo hjælper med indkøb
I Greve Kommune oplever ældreplejen hver dag, at ældre borgere ringer for at afmelde hjemmehjælpen. I stedet kan det være naboen, der hjælper med indkøb, eller pårørende, der hjælper med rengøring, for at hjemmehjælperne kan bruge deres tid et andet sted. I takt med at flere og flere medarbejdere i ældreplejen bliver syge, kan de pårørendes hjælp blive afgørende.

Pionerånd i Greve
"I Greve har vi altid været kendetegnet af en pionerånd. Den har vi også brug for nu, hvor vi skal finde nye løsninger og være ekstra fleksible", siger Pernille Beckmann.

Greve Kommunes ældrepleje vurderer på daglig basis, hvad medarbejderne kan levere, så mange ældre kan opleve, at de ikke får præcist den samme hjælp, som de plejede.

Alle Greveborgere kan melde sig som frivillige hos Røde Kors, ligesom ældre borgere, der har brug for hjælp, kan melde deres behov. Begge dele foregår på Røde Kors hjemmeside.