Greve Kommune har åbnet et nyt tilbud ”Unge Mestrer” for unge kontanthjælpsmodtagere med psykiske udfordringer. Unge Mestrer” skal hjælpe de unge til at begynde på en uddannelse eller få et arbejde – og ikke mindst fastholde uddannelsespladsen eller arbejdet.

Når man har en psykisk udfordring kan det være svært at få fodfæste på en uddannelse eller på arbejdsmarkedet. Depression, angst og ADHD kan gøre det svært at leve op til basale krav om at møde til tiden og koncentrere sig om en opgave.

Mandag den 17. juni åbnede ”Unge Mestrer” dørene for 16 unge med psykiske udfordringer. De unge bliver undervist i to uger af blandt andet psykologer og en fysioterapeut. Undervisningen forbereder de unge til at begynde i tre måneders praktik på en virksomhed eller i et uddannelsesforberedende forløb straks efter, at undervisningen slutter.

De unge har på forhånd været til samtaler med psykologerne fra ”Unge Mestrer” for at forberede sig. Og de har haft tæt kontakt til kommunens virksomhedskonsulenter for at få praktikaftaler på plads. Praktikpladserne er nu i hus, mange i lokale virksomheder i Greve, og de unge begynder den 1. juli.

Formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Niclas Bekker Poulsen er utrolig glad for, at så mange lokale virksomheder vil være med til at give de unge en chance for at få erfaring fra en arbejdsplads:

”Virksomhedernes åbenhed gør det muligt at matche praktikpladserne med de unges interesser og ønsker for fremtidig beskæftigelse. Derved kan indsatsen skræddersys, så den passer til den enkelte unge. En sådan håndhold indsats ønsker vi skal kendetegne indsatsen for unge kontanthjælpsmodtagere med forskellige udfordringer i Greve,” siger han.

”Unge Mestrer” er et af de initiativer, som Greve Kommune arbejder med for at nå målet om, at 95 % af en ungdomsårgang i 2015 skal gennemføre en ungdomsuddannelse, og at flere unge skal have en erhvervskompetencegivende uddannelse.