Skolelaerere_top

Kontakt

Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening
Tlf.43 97 97 97

På Mosedeskolen og Holmeagerskolen skal elever, forældre og lærere lære to nye ledere at kende.

49-årige Jesper Friis er ny skoleleder på Mosedeskolen. Han søgte stillingen, fordi Greve Kommune har afsat penge til at styrke skoleledelserne, sådan at de har tid til at give faglig sparring. Den tid og den mulighed var afgørende for Jesper Friis.

"For mig er det vigtigt, at jeg kan være tæt på lærerne og deres undervisning. Jeg vil have tid til at støtte dem i deres faglige udfordringer, og det kan lade sig gøre i Greve," siger Jesper Friis.

Voksede op i Greve
Han kommer fra en stilling som souschef og konstitueret skoleleder på Tagensbo Skole i Københavns Nordvestkvarter. Men han kender skolelivet i Greve rigtig godt fra sin egen barndom.

"Min forældre flyttede i parcelhus i Greve, da jeg skulle i skole, så jeg gik på Krogårdsskolen hele min folkeskoletid,” fortæller han.

Fodbold i fritiden
Jesper Friis var en af de drenge, som spiller fodbold hele barndommen, og han var anfører på Greves allerførste DM ynglingehold. I dag kan knæene ikke længere klare boldspillet, men han løber i sin fritid og følger fodbold fra publikumspladserne på blandt andet Brøndby Stadion.

Jesper Friis bor i Hvidovre med kone og tre skolebørn. Han begynder i stillingen på Mosedeskolen den 1. februar.

Lyttende leder
På Holmeagerskolen er Leon Mitchell allerede i gang som skoleleder. Han er begyndt sit arbejde på skolen med at lytte til lærerne, skolebestyrelsen, forældre og elever.

”Det er ikke min stil at lave alt om fra den første dag. Jeg taler med lærere, børn skolebestyrelse og forældre om, hvad vi allerede kan på Holmeagerskolen, og hvad vi vil kunne i fremtiden. Jeg har selv mine ideer, og jeg vil også gerne høre andres ideer,” siger han.

Kendt ansigt i Greve
Leon Mitchell er allerede et kendt navn i Greve. Han har både været 10.klasse-skoleleder, viceskoleinspektør på Damagerskolen og haft et par måneder som konstitueret skoleleder på Holmeagerskolen.

Fritid med familie
Leon Mitchell har en amerikansk far og en dansk mor. De flyttede rundt fra land til land, når faderens job krævede det, så Leon Mitchell har nærmest været kloden rundt. Han har dog samtidig talt dansk gennem hele barndommen, og i dag føler han sig hjemme på Frederiksberg i Danmark. Dér prioriterer han hjemmelivet med familien.

”I fritiden og ferierne er det tiden med min kone og datter, som er vigtigst for mig,” siger han.

Billede: Jesper Friis til højre, Leon Mitchell til venstre