Udvikling

Se status lige nu og den forventede udvikling i de kommende år.

Greve Kommune vokser, viser nyeste befolkningsprognose. Og kommunen gør klar til de mange nye Greveborgere.

 

Greve Kommune har nu over 50.000 borgere. Tallet går ikke længere lidt op og lidt ned som tidligere. Nu går antallet af Greveborgere kun op, viser befolkningsprognosen ud for de kommende år. Prognosen blev drøftet af byrådet i mandags, da den er et værktøj som politikerne bruger til at planlægge arbejdet i kommunen.
"Det er en udvikling vi kender fra tidligere år og tidligere prognoser. Vi bliver flere mennesker i alle aldersgrupper. Derfor er vi også godt i gang med at sørge for flere pladser i daginstitutionerne og flere plejeboliger til ældre med behov for pleje", siger borgmester Pernille Beckmann.

Flere børn i alle aldre
Prognosen viser, at der bliver flere børn i alle aldre. Skolerne har sandsynligvis plads nok, men omkring 2023-2024 bliver der brug for flere institutionspladser.

"Vi bruger prognosen til at sikre, at vi har institutionspladser nok, så de mange nye Greveborgere kan få passet deres børn i gode rammer", siger Pernille Beckmann.

Brug for flere plejeboliger
Antallet af ældre over 80 år bliver fordoblet i løbet af de kommende ti år, og derfor er byrådet i gang med at finde egnede steder til at bygge flere plejeboliger.

Gruppen af erhvervsaktive mellem 25 og 64 år vokser, så der er også flere borgere, som tjener penge og betaler skat.

"Vi er glade for alle vores borgere uanset hvor i livet de befinder sig. Prognosen er et vigtigt værktøj for os, så vi kan sørge for, at vi har plads og ressourcer til alle", siger borgmesteren.