Byrådssalen 9691 Lavopl

Greveborgerne kan fra juni måned og et år frem stille forslag til byrådet i Greve.

Et borgerforslag bliver behandlet af byrådet, hvis det får støtte fra 750 borgere.

Borgere i Greve Kommune kan fremover få deres forslag på byrådets dagsorden. Men kun hvis de er over 18 år og forslaget modtager opbakning fra 750 borgere. Det besluttede et enigt byråd på det seneste byrådsmøde.

Mere demokrati

Med beslutningen får borgerne nu mulighed for at blive hørt på en ny måde, og det er med til at styrke demokratiet i Greve Kommune, mener borgmester Pernille Beckmann.

”Denne her form for borgerinddragelse giver vores borgere en vigtig stemme i de politiske debatter, og det er med til at fremme vores lokaldemokrati. Jeg er sikker på, at borgerne sidder med nogle rigtig gode idéer til, hvordan vi kan udvikle vores kommune, og dem glæder jeg mig til at høre”, siger Pernille Beckmann.

Rammerne for borgerforslag

Borgerne kommer til at kunne stille deres forslag på Greve Kommunes hjemmeside og i Borgerservice. Her skal man bruge sit NemID til at logge ind, således kommunen kan sikre, at borgerforslagene kommer fra borgere over 18 år med bopæl i Greve. Hvis borgerforslaget inden for to måneder ikke har opnået 750 stemmer, bliver det taget af hjemmesiden igen.

Det nye initiativ kommer i første omgang til at fungere som en forsøgsordning, der løber fra juni 2020 til juni 2021.

Sagen blev behandlet på baggrund af et ønske fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti.