Greve-uddannelse sætter turbo på flygtninges uddannelse

VUC_top

Kontakt

Center for Job & Socialservice
Tlf.43 97 97 97
Send digital post

Greve Kommune har stor succes med en toårig uddannelse, som giver flygtninge mulighed for hurtigt at bestå 9. klasses eksamen.

Stolte unge mennesker fik fredag et diplom af borgmester Pernille Beckmann. De unge er flygtninge, som bor i Greve og nabokommunerne, og fredag fejrede de, deres lærere og ledere sammen med borgmester Pernille Beckmann, at de nu er klar til et almindeligt skoleliv på almindelige danske betingelser.

Borgere på samme vilkår

Borgmester Pernille Beckmann fremhævede, at de godt skal være stolte af deres indsats.

”Når I bor her, skal I også høre til her. I er borgere på samme vilkår som alle andre. Jeres opgave er, at I skal finde jeres plads her i Danmark. Og det er I kommet et lille stykke nærmere med jeres kursus,” sagde hun blandt andet.
Koncentrerede timer i dansk og matematik suppleret med viden om samfundet og politik hjælper lokale flygtninge hurtigt ind i det almindelige uddannelsessystem.

Skræddersyet i Greve

”Uddannelsesforløbet er opfundet og skræddersyet i Greve, og det har vist sig at være rigtig godt på to måder. Eleverne bliver hurtigt dygtige, og de overgår samtidig fra at få integrationsydelse og til at blive almindelige studerende på SU,” siger borgmester Pernille Beckmann.

Uddannelsesforløbet er udviklet i samarbejde mellem Greve Kommune og VUC Greve. På kurset deltager først og fremmest lokale flygtninge, men der kommer også flygtninge fra Solrød og Vallensbæk kommuner.