Greves foreningsliv får næsten 1.8 millioner kroner

Jul4

Greve Pigegarde, som her spiller til juletræstænding, har fået 60.000 kroner til blæseinstrumenter.

Politikerne har nu besluttet, hvilke projekter, foreninger og initiativer, der skal have del i kommunens idræts- og fritidspuljer.

1.753.040 kroner. Så mange penge fordelte politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget på sit seneste møde til Greves idræt og fritid. Ansøgerne ønskede penge til alt fra talenthold og til indkøb af blæseinstrumenter.

"Vi glæder os hver dag over vores vidtforgrenede og blomstrende foreningsliv i Greve. Derfor var det også meget svært at prioritere mellem de mange gode initiativer og projekter", siger Anne Marie Lyduch, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Penge til sikkerhed og sårbare grupper
I alt var der 57 ansøgninger til idrætspuljen og de 22 ansøgninger fik enten alle de ønskede penge eller en del af dem. Til fritidspuljen var der 17 ansøgninger, og de 11 fik penge. Desuden fik 13 idrætsforeninger talent- og elitestøtte.

"Vi har prioriteret materialer til sikkerhed og hjælp til sårbare grupper. Derudover har vi givet penge til projekter som understøtter Kultur-, Idræts- og Fritidspolitikken", siger Anne Marie Lyduch.

De største beløb
De største beløb fra idrætspuljen gik til ny gulvbelægning til Greve Gymnastik & Trampolin, hjælp til handicappede i GIC gennem Greve Senior Sport og hjælp til særligt udsatte grupper i Greve Golfklub. Fra fritidspuljen fik Greve Pigegarden penge til blæseinstrumenter, Askerød Modeljernbane Klub fik penge til materiel og FDF Mosede fik penge til et nyt køkken.

Proceduren bag uddelingen
Det er et puljeudvalg med repræsentanter fra idræts- og fritidsforeningerne i Greve, som indstiller til politikerne, hvem der skal have penge.

Alle ansøgninger, bevillinger og begrundelser fremgår af referatet fra Kultur- og Fritidsudvalgets seneste møde