Topbillede_MensHealth
Sundhedskonsulenterne i Greve, Ishøj og Solrød kommuner arbejder utraditionelt, når de i den internationale sundhedsuge for mænd besøger to moskeer og en genbrugsstation for at komme i dialog med mænd om deres sundhed.

Det sunde liv er skævt fordelt, også mellem kønnene. Mænd lever tre til fem år kortere end kvinder, og de rammes oftere af alvorlige sygdomme som kræft, diabetes og hjerte/karsygdomme. Mænd går 30 procent mindre til læge end kvinder, og når de endelig kommer til lægen, er det nogle gange for sent.

Hvis du er mand og bor i Greve, Ishøj eller Solrød kommuner, vil der i uge 24 være særligt fokus på dig. Som led i den internationale sundhedsuge for mænd, Men’s Health Week 2013, har de tre kommuner valgt at gennemføre tre events for at komme i dialog med mænd om deres sundhed.

”Vi vil rigtigt gerne have, at mænd bliver mere opmærksomme på deres eget helbred, da vi ved, at de lever kortere, spiser for meget og motionerer for lidt”, siger specialkonsulent Birgitte Bonnevie, Center for Sundhed & Pleje.

Som noget helt unikt besøger sundhedskonsulenter fra de tre kommuner to moskeer i Ishøj for at komme i dialog med mændene her om deres sundhed efter fredagsbønnen, lige som sundhedskonsulenterne vil være til stede på MiljøCenter Greve lørdag formiddag.

”Jeg tror, at vi er de eneste i landet, der har valgt at lave sundhedsaktiviteter i moskeer i denne sundhedsuge, så vi er selvfølgelig spændte på, hvordan vi bliver modtaget. Men bestyrelserne i de to moskeer har vist stor velvilje, og vi er nødt til at tænke utraditionelt, når det gælder mænds sundhed. Vi er nødt til at møde mændene, hvor de er, og det er for eksempel til fredagsbøn i moskeen eller på genbrugspladsen lørdag formiddag”, siger Birgitte Bonnevie videre.
Der vil i moskeerne og på genbrugsstationen være boder, hvor man kan få tjekket sin sundhed ved forskellige helbredsmålinger eller få en uformel snak med sundhedsfagligt personale.

Læs mere på www.greve.dk/sundhedscafeen og på www.sundmand.dk

Her kommer sundhedskonsulenterne

Mevlana Moskeen, Industriskellet 3, Ishøj. Fredag d. 14. juni, kl. 12-16. Dansk-Pakistansk Kulturforening, Industrivangen 10, Ishøj. Fredag d. 14. juni kl. 12-16. MiljøCenter Greve, Ventrupparken 16, Greve. Lørdag d. 15. juni kl. 10-14