Over 13.000 kroner fra Askerød til forældreløse børn

Show  Omar_nyhed

Kontakt

Kultur & Fritid
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.43 97 97 97
kulturogfritid@greve.dk

De unge fra Askerød nåede deres mål om at samle minimum 10.000 kroner ind til årets Danmarks Indsamling.

Der var jubel og høje glædesudbrud, da de unge fra Askerød talte de penge sammen, som de havde tjent ved deres indsamlingsevent fredag aften. Målet var at samle minimum 10.000 kroner ind til verdens forældreløse børn. Og da det mål var nået, lå der stadig en god portion mønter og sedler i kassen.

13.231 kroner fik de unge i alt samlet ind, og alle pengene blev doneret til den officielle Danmarks Indsamling, der lørdag aften blev vist på DR.

”Vi er rigtig glade for, at vi har nået vores mål, og at vi endda har samlet flere penge ind. Jeg er meget glad for, at det lykkedes” sagde en smilende Alaa Assadi, der har været tovholder på de unges indsamling.

Greves borgmester, Pernille Beckmann, besøgte indsamlingseventen, og hun var meget imponeret.

”Jeg synes, at det er et super godt initiativ, de unge har taget. Jeg synes, at det er virkelig sejt, at de har stået for at arrangere det hele. Jeg har selv mistet min mor, så jeg vil bestemt gerne støtte de unges indsamling til det gode formål” sagde borgmesteren.

Hun tilføjede, at hun håber, at de unge vil gøre indsamlingen til en tradition.

Det hele foregik i Hundige Hallen, hvor de unge havde allieret sig med komikeren Omar Marzouk, der kom og gav et gratis stand-up show.

De unge tog entre til eventen. Der ud over solgte de mad, de selv havde lavet og tjente penge på kalligrafi skrivning, konkurrencer og paraffin-håndbehandlinger. Greve Nord Projektet og Greve Kommune har hjulpet med organisering af indsamlingen, men ellers har de unge selv stået for at arrangere og afholde indsamlingen, der gik ubeskåret til Danmarks Indsamling 2014.