pengekasse_nyhed

Kontakt

Stab - HR Udvikling & It
Tlf.43 97 97 97
hr@greve.dk

Børnehaver og vuggestuer i Greve er ikke længere oplagte mål for indbrud. Nu er alle Greve Kommunes 24 institutioner for mindre børn nemlig uden kontanter.

Indbrudstyve forsøgte 11 gange sidste år at stjæle penge fra Greve Kommunes børnehaver, vuggestuer og integrerede institutioner.

Men nu er det slut. Alle kommunens dagtilbud er blevet enige om, at de ikke længere vil opbevare kontanter. I stedet vil de bruge betalingskort og andre elektroniske løsninger, når de skal betale for billetter, bus eller måske en is til børn på tur.

Kontanter er en risiko

Udviklingen glæder regnskabschef i Greve Kommune Jane Petersen:

”Kontanter er altid en risiko. De kan blive stjålet. Man kan tabe dem. Og man bruger ofte meget energi på at sikre de her ganske få penge,” siger hun.

I 2012 var der kun ét indbrud i et dagtilbud i Greve. Men sidste år i 2013 var der 11 indbrud. Udviklingen er sket i takt med, at der generelt er færre kontanter i banker og forretninger. Tilsyneladende er tyvene i stedet begyndt at bryde ind i børnenes dagtilbud.

”Det er ubehageligt for de ansatte og børnene at møde op til en institution, hvor der har være indbrud. Og det er dyrt for kommunen at reparere ødelagte vinduesrammer eller døre,” siger Jane Petersen.

Skolebørn uden kontanter

Regnskabschefen vil gerne have kontanter væk fra kommunens institutioner så mange steder som muligt. Næste skridt bliver Greves skolebørn. De får snart mulighed for at bruge et særligt betalingskort i skolernes kantiner. Dermed behøver de ikke at have kontanter på sig, som kan blive tabt eller stjålet.