Udklip

Den digitale messe ”Tjek på Fremtiden” blev afholdt online - via Teams.

Forældre og unge var inviteret til at høre om forskellige ungdomsuddannelser, da Solrød og Greve kommuner afholdt den digitale messe "Tjek på Fremtiden”.

Den 27. oktober var der for første gang digital uddannelsesmesse i Greve og Solrød Kommuner. Den hed "Tjek på fremtiden".

På grund af coronasituationen måtte der tænkes i kreative løsninger, og svaret var, at lade de unge og deres forældre deltage hjemmefra.

Resultatet var en overordentlig succes med knap 700 besøgende.

Stor opbakning
Til trods for lidt tekniske startvanskeligheder, er lederen af ungecentret, Majbrit Møller, ganske tilfreds:

”Jeg var positivt overrasket over den store opbakning fra både ungdomsuddannelser, forældre og elever. Det var jo lidt et sats, da det aldrig har været prøvet før. Og erfaringen fra den 27. oktober har vist, at det helt sikkert er et koncept, som skal tænkes ind i fremtidens uddannelsesmesser og andre initiativer".

En forælder fortæller desuden, at den digitale tilgang fjerner det gruppepres, som ellers hersker blandt de unge: ”fordi det var digitalt, kunne min søn være nysgerrig på sine egne betingelser og ikke lade sig påvirke af, hvad vennerne stillede ind på”.

Afholdes igen til næste år
Tjek på fremtiden afholdes næste gang i oktober 2021.

Følg med på www.tjekpåfremtiden.dk for mere information eller kontakt UU-vejleder Susanne Kaare-Andersen, 28 79 26 05, skka@greve.dk.