Mikkel Kryger_nyhed

Kontakt

Henriette Weberg
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.43 97 84 04/22 91 61 06

2627 skolebørn og unge fra Greve deltager i Uge 6 – den årlige uge, hvor Sex & Samfund sætter seksualundervisning på skoleskemaet. I år kan de små skolebørn i 2. og 3. klasse for første gang også være med.


I Greve Kommune vil 2627 skolebørn i næste uge lære om kroppen, følelser, om at sige til og fra og hvordan man finder sin egen identitet. Det er den årlige Uge 6 kampagne, hvor Sex & Samfund leverer hjemmesider, tekster, opgaver og oplæg til lærernes undervisning i seksualitet.

”Det er enormt positivt, at så mange har meldt sig til. Seksualundervisning er et timeløst fag, så Uge 6 er en god anledning, siger Henriette Weberg, ledende sundhedsplejerske i Greve Kommune.

Flere slags familie

I år er Uge 6s overordnede tema ”familien”, og undervisningen handler blandt andet om, at der er mange andre slags familier end kernefamilien. Målet er, at give børnene en bevidsthed om, at der findes mange typer familier, og at alle familietyper er i orden.

”Megen seksualundervisning handler ikke direkte om sex. Især i de små klasser handler undervisningen om kroppen, følelser, og hvordan man kan sige til og fra. Børn og unge skal have en god basis, så de ved, hvem de er, og hvad de kan lide, når de får deres seksuelle debut. Fra undersøgelser ved vi, at det sker for mange unge, når der er omkring 16 år, ” siger Henriette Weberg.

I hele landet har 230.000 elever Uge 6s materiale på skemaet i denne uge.

Kampagnen er skabt i et samarbejde mellem Sex & Samfund og TrygFonden.

Det handler Uge 6 om

2.-3. klasse: Hav det godt! Krop og grænser. Følelser.
4.-6. klasse: Identitet. Krop og pubertet. Forelskelse. Prævention og sexsygdomme.
7.-9. klasse: Kroppens mangfoldighed. Følelser og sex. Prævention, sexsygdomme, uønsket graviditet.