Topbillede_meget for pengene

Når man flytter til Greve, får man meget for pengene ...

Faktisk har Greve Kommune det tredje laveste skatteniveau i hele landet, hvis man kigger på kommuneskat og grundskyld. Man får derfor væsentligt mere for pengene ved at købe et hus i Greve frem for i en af vestegnskommunerne tættere på byen.

For få måneder siden lavede Danske Bank og Home beregninger på, hvor det er billigst at bo. Beregningerne tog udgangspunkt i de udgifter en familie har til grundskyld, kommuneskat, ejendomsværdiskat, banklån og dagsinstitution. Her viste beregningerne, at en familie kan spare 68.000 kroner om året ved at flytte fra København til Greve. Det svarer til 5.600 kroner om måneden.

Ifølge en række borgere som for nylig er flyttet til Greve, er det økonomiske aspekt da også en af årsagerne til, at valget faldt på Greve, da de skulle flytte.

”Jeg taler jo en del med andre i min generation om huskøb, og her fortæller jeg så, at man i greve får meget mere for sine penge”, siger Nis på 35 år, som for nylig er flyttet til Greve.

”Ejendomsskatten i Greve er god og til at betale. Det handler jo ikke bare om, hvad et hus koster, men også hvad det koster at bo i huset. Det er meget billigere, end hvis man bare ser på nabokommunerne eller lidt længere nordpå”, siger Claus på 70 år, som lige er flyttet til Greve.

”Vi kiggede også på hus i Vallensbæk, men der skulle man samlet betale 50.000 mere om året for et hus af samme type som det, vi har købt i Greve”, siger Lise på 62 år, som flyttede til Greve for 10 år siden.