Billede3_topbillede

Kontakt

Dorthe Thune
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.43 97 96 12

Inklusion er skabt gennem samarbejde, viden og deling af erfaringer der virker.

Samarbejde, viden og deling af gode erfaringer er nøgleord, når børn med særlige behov bliver inkluderet i almindelige skoleklasser og dagtilbud.

Samarbejdet gælder alle de voksne omkring børnene. Alle kan trække på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR). Både gennem formelle møder, bestilling af temapakker og ved at bruge PPRs åbne rådgivning, hvor alle kan komme med en problemstilling. Dette gælder både professionelle og forældre.

Viden er afgørende. Derfor har alle lærere og ledere været på ugekurser , samt taget en diplomuddannelse i pædagogisk udviklingsarbejde og inklusion. Begge typer uddannelse styrker fagligheden og inklusionen, og de er tilrettelagt af Greve Kommune og University College Sjælland i samarbejde.

De gode erfaringer og idéer vokser frem af virkelighedens udfordringer. Mange erfaringer og idéer kan genbruges i andre sammenhænge og derfor lægger Greve Kommune vægt på, at alle ansatte deler viden og erfaringer. Desuden er nogle gode ideer blevet til koncepter, som institutioner kan trække på og lade sig inspirere af.