"Mand over bord" - inklusion af børn med særlige behov

IMG_9718  1

Kontakt

Birgitte Rømer
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.4397 9318

Klub Havana og Sejlklubben Køge Bugts ungdomsafdeling
 

Ideen

Ideen bag projektet var at skabe et fritidsmiljø for børn og unge med særlige behov, hvor hovedfokus var inklusion og fællesskab med andre børn indenfor almenområdet. Dette fik to ildsjæle til bogstaveligt talt at søsætte et nyt projekt, hvor unge med særlige behov fra Greve Kommunes specialklub Havana og unge fra den private forening Sejlklubben Køge Bugt, mødes og sejler. Hensigten med samarbejdet var, at børnene først og fremmest mødtes som børn, præcist som andre børn der har lyst til at sejle, men at der også tages de særlige hensyn, som er nødvendige, for at alle 10 børn i projektet kan deltage på en ligeværdig måde. Netop denne hensigt blev til virkelighed i ”Mand over bord” (se citater i boksen).

Efter projektets ophør er det overordnede mål, at fastholde deltagerne fra Havana Klub i Sejlklubben Køge Bugt på ligeværdige vilkår med eksisterende sejlere i ungdomsafdelingen, og derved give dem et tilbud om en social og sund fritidsaktivitet.

 

Merværdi

Projektet har medvirket til at skabe et fritidsmiljø for børnene fra begge klubber, hvor fokus er på fællesskab og inklusion. For de unge fra Sejlklubben Køge Bugt, såvel som de unge med særlige behov fra Havana Klub, har ”Mand over bord” skabt glæde, samarbejde og fællesskab på tværs, kombineret med læring af nye færdigheder og en masse succesoplevelser.

 

Kontaktdata

Sejlklubben

Jan Flindt

Tlf.: 20 21 96 46

E-mail: flindt@c.dk

Klub Havana

Kenneth Victor Jeppesen

Tlf.: 43 97 35 55

E-mail: kvj@greve.dk