Nyt_udemiljo_004

Kontakt

Birgitte Rømer
Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.4397 9318

Holmeagerskolen, Greve

Ideen

Ledelsen og skolebestyrelsen på Holmeagerskolen besluttede at tildele kr. 90.000 til et nyt udemiljø for de store elever på skolen. Projektet er en del af et større tiltag om trivsel og sundhed, hvor vi i dag har fået en ny kantine med sund og indbydende mad, der, sammen med det nye udemiljø, skal være en stærk konkurrent til Greve Midtby Center. Et særligt ønske fra eleverne har været at få et mere privat sted uden voksenovervågning. Dette ønsker vi, så vidt det er muligt, at indfri, da alternativet er, at de unge går over i Greve Midtcenter, hvor vi ikke ved, hvad de laver og hvor de ofte spiser usund mad.

Med udgangspunkt i Darsø´s Innovationsdiamant inviterede jeg (René Bang) 10 elever til en seance, hvor vilde ideer blev sat i scene med musik, gule lapper og illustrationer. Det endte med en plan for udearealet med ”jungle” som tema. Parkour, skaterpark og stilleområde blev valgt ud blandt elevernes mange ønsker. Vi arbejder nu med tilbud og detailtegninger.

Vores ønske er at skabe noget, der virker. Derfor har vi haft særligt fokus på, at de unge skulle inddrages i processen og komme med forslag til udemiljøet, så vi kan sikre, at det bliver et område, som eleverne har lyst til at benytte.

 

Merværdi

Vores forventning til projektet er overordnet at skabe større trivsel og sundhed og en mere attraktiv skole, så eleverne bliver på skolen, spiser den sunde kantinemad og er aktive og sociale med deres skolekammerater i det nye udemiljø. Dette kræver, som tidligere nævnt, at vi får skabt et udemiljø, hvor de unge ikke føler sig overvåget, men kan få den fred og det privatliv, som de efterspørger.

 

Kontaktdata

René Bang
Tlf.: 43 97 34 35
E-mail: reb@greve.dk