Helhedsplan rev 081214

Mosedeskolen i Greve er udvalgt til at være en del af kampagnen Skole+

Mosedeskolen er en typisk skole fra 60’erne, som ikke er indrettet til den fysiske aktivitet, der er et stort fokus på i den nye folkeskolereform.

Det bliver der nu lavet om på, efter skolen oven på en omfattende ansøgningsprocedure er udvalgt som en af de seks skoler i landet, der bliver en del af kampagnen Skole+.

Skolen modtager op til fem millioner kroner af Skole+, som Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund står bag, mens Greve Kommune bidrager med yderligere fem millioner.

Den overordnede vision er, at Mosedeskolen+ er en åben skole, der inviterer alle til leg, bevægelse og samvær på alle tider. Skolen har en mere alsidig arkitektur med nogle fysiske rammer og faciliteter, som passer bedre til nytænkende pædagogik, bevægelses- og idrætsadfærd. Og som passer bedre til de foreninger og det lokalsamfund, som også har deres gang på skolen.

Tanken er, at skolen skal have en planløsning, som opdeles i tre typer aktivitetszoner med henholdsvis lav, middel og høj intensitet. De kan kobles med eksempelvis klatre- og rutsjefaciliteter, ligesom store partier sikkerhedsglas mellem etagerne kan inspirere til øget bevægelse.